Blueberry-muffins

Bereiding

Warm de oven voor op 200° C.

Maak de bessen schoon en dep ze droog.

Meng de volkorenbloem met het bakpoeder en de geraspte citroenschil in een kom.

Voeg het ei, de margarine en de melk toe. Klop dit tot een glad deeg.

Schep voorzichtig de bessen door het deeg.

Verdeel het over de papieren bakvormpjes.

Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten gaar en goudgeel. Als de bovenkant stevig aanvoelt, zijn ze klaar.
De muffins zijn een beetje vochtig.

Eet ze warm of lauw.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 100 g bosbessen of blauwe bessen
  • 100 g volkorenmeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ca. 2 eetlepels halfvolle melk
  • mespunt bakpoeder
  • mespunt geraspte citroenschil
  • 8 papieren bakvormpjes (caisses)

Koolhydraten 8,9 g
waarvan suikers 1,4 g
Vet 3,9 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 2,2 g
Vezels 1,6 g
Groente - g
Kcal 83
Zout 0,1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!