Tagliatelle met tomaten-tonijnsaus
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Lactosevrij, Vis
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Pel en snipper de ui. Snijd de rode peper heel fijn. (Houd je niet van pittig? Verwijder dan eerst de zaadjes). Was de tomaat en snijd klein. Was de venkel en snijd klein. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en rode peper 2 minuten. Bak de venkel mee, zet het vuur hoger en schep de tomaat, gepelde tomaten en tonijn erdoor. Pel de knoflook. Breng op smaak met uitgeperste knoflook, balsamicoazijn en kaneelpoeder. Laat afgedekt 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schil de koolraap en snijd deze in plakken van 1-2 cm, snijd of schaaf ze vervolgens met een kaasschaaf (of gebruik een mandoline of een scherp mes) in dunne, smalle linten (tagliatelle).
Verhit bakolie in een koekenpan en roerbak de koolraaptagliatelle 3-5 minuten. Breng op smaak met peper en olijfolie extra vierge.
Serveer de koolraaptagliatelle met een flinke schep van de saus. Garneer met wat venkelgroen.
Tip: De saus is ook heel erg lekker met venkelzaadjes en geroosterde pijnboompitjes.