Teppanyaki

Bereiding

Zet een half uur voordat u gaat eten de teppanyaki plaat aan.

Snijd de groenten, vlees en vis in stukken en zet deze in bakjes of schalen op tafel. 

Als de teppanyaki plaat goed warm is, gaat iedereen aan tafel. Ieder kiest een gedeelte van de plaat en legt daarop wat hij wilt eten. 

Kruid de gerechten naar smaak.

De ingrediënten die hier gegeven zijn zijn een voorbeeld. U kunt allerlei groenten, vlees- en vissoorten bereiden op de Teppanyaki plaat. Met kruiden van uw eigen keuze. U kunt er ook nog sla of rauwkost, brood en sauzen bij eten. Deze zijn niet meeberekend bij de gegeven voedingswaarde.

 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 gram champignons
  • 2 uien
  • 2 paprika's
  • 100 g doperwten
  • 1 broccoli
  • 1 bakje voorgekookte aardappelschijfjes
  • 1 biefstuk in 4 stukjes
  • 1 kipfilet in 4 stukjes
  • 1 varkensfilet in 4 stukjes
  • 1 zalmfilet in 4 stukjes
  • 8 garnalen
  • peper
  • oregano
  • 1 teen knoflook

Koolhydraten 37,7 g
waarvan suikers 5,1 g
Vet 17,6 g
waarvan verzadigd 6,3 g
Eiwit 40,3 g
Vezels 10 g
Groenten 250 g
Kcal 490
Zout 0,71 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!