Gezonde barbecue
Lekker en gezellig, een barbecue! Je krijgt wel makkelijk meer calorieën binnen dan je denkt. Daarom hier wat tips en recepten om te genieten van een gezonde barbecue.
- Kies voor mager vlees, vis of groenten. Geschikt mager vlees voor op de barbecue zijn kipfilets, kalkoenfilets, biefstukjes, entrecôtes of runderlapjes. Marineer deze eventueel met kruiden, specerijen, olie en azijn. Eet liever niet teveel rood vlees.
- Of maak een pakketje van vis met wat groenten en kruiden in aluminiumfolie. Heel erg lekker en gezond.
- Ook groentespiezen zijn lekker op de barbecue, bijvoorbeeld met paprika, ui, champignons, tomaat en evt. fruit zoals stukjes ananas. Bestrijk deze met wat olie.
Wachttijd
Het is lastig om tijdens het wachten niet steeds een stukje stokbrood met wat saus of frites met mayonaise te snaaien. Maak het jezelf wat gemakkelijker door een lekkere salade op tafel te zetten. Komkommer, worteltjes, stronkjes rauwe bloemkool of een salade van sla, rauwkost, olijven en pijnboompitten is ook lekker om de honger te stillen.
Gezondere sausjes
Maak een mager dipsausje door kwark of yoghurt met wat knoflook, komkommerrasp, mosterd of pesto te mengen of met citroensap en (verse) kruiden naar smaak.
Geen tijd om zelf een sausje te maken? Kies dan voor een slankere variant, zoals halva- of yogonaise. In kant en klare sauzen zitten vaak veel suikers en calorieën. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet in deze sauslijst.
Drinken
Water met een schijfje citroen is heerlijk op een warme dag en veel beter dan frisdrank of vruchtensap. Toch liever iets alcoholisch? Wissel dan alcoholische dranken af met water. In alcoholische dranken zitten vaak veel suikers en calorieën, wij hebben voor jou een aantal bieren op een rijtje gezet in deze bierlijst.