Auberginelasagne
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Snijd de aubergines in plakken van 0,5 cm. Hak 1 teentje knoflook grof. Meng een scheut olijfolie met de gehakte knoflook, 1 theelepel oregano en wat peper in een kommetje.
Verhit de grillpan en bestrijk ondertussen de aubergineplakken met het oliemengsel.
Grill de aubergineplakken aan beide kanten goudbruin en leg ze vervolgens op een keukenpapiertje (of theedoek) om uit te lekken.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Hak ondertussen de overige 2 knoflookteentjes, pel en snipper de ui fijn. Snijd naar wens ook een halve rode peper (zonder de zaadjes).
Verwarm in een koekenpan een beetje olijfolie en fruit hierin de knoflook, de ui en eventueel de rode peper. Voeg na 2 minuten de tomaten passata toe en hand voor hand ook de spinazie.
Breng op smaak met peper, oregano en de verse basilicum. Laat het 10 minuten pruttelen.
Meng ondertussen de ricotta met de Parmezaanse kaas goed door elkaar.
Pak een grote ovenschaal en begin met een laagje van de tomatensaus.
Verdeel de aubergineplakken hierover en besmeer deze met wat van het ricotta mengsel. Herhaal deze stappen tot alles op is. Eindig met het ricottamengsel.
Verdeel nog wat Parmezaanse kaas over de ovenschaal en bak de lasagne 15 minuten in de oven.
Lekker met wat brood!