Bosbessen-vanillevla

Bereiding

Verwarm de bosbessen in een kommetje 1 minuut in de magnetron en prak deze.

Snijd de zaadjes van de vanillestokje eruit.

Verwarm de slagroom met de vanille op een zacht vuurtje en breng het tegen de kook aan.

Klop de eidooiers los en giet hier een beetje hete slagroom bij. Klop het samen goed los en giet het mengsel terug in het pannetje met de hete slagroom.

Blijf goed roeren tot gewenste dikte. Zorg ervoor dat het niet meer kookt omdat het anders gaat schiften.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 200 ml slagroom
  • 50 gram diepvries bosbessen
  • 100 gram magere kwark
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestokje
  • 12 blauwe bessen

 

Koolhydraten 6,8 g
waarvan suikers 6,8 g
Vet 12 g
waarvan verzadigd 9,5 g
Eiwit 5 g
Vezels 0,3 g
Groenten 0 g
Kcal 153
Zout 0,03 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!