Broccoli-erwtensoep
- Lunch, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Snijd de broccoli in roosjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes.
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui. Bak vervolgens de broccoli, knoflook en doperwten enkele minuten mee.
Voeg de groentebouillon toe en kook 6 á 8 minuten met de deksel op de pan, totdat alles gaar is.
Pureer tot een gladde soep met een staafmixer.
Voeg de blokjes knolselderij toe aan de soep en kook nog 5 á 7 minuten.
Breng op smaak met peper en gemalen laurier. Schep in kommen en garneer met blaadjes selderij.
Wist je dat.. de stam van een broccoli ook eetbaar is? Verwijder de buitenste schil en snijd de rest in blokjes. Kook deze gaar.