Courgette spiraaltaart
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 75 minuten
- Aantal personen: 8
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de sjalotten in dunne ringen en de knoflook fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil.
Snijd met een kaasschaaf de courgettes in lange, brede linten.
Fruit de ui en knoflook in een pan met een beetje olijfolie. Schep de tuinerwten erdoor en bak kort mee. Doe hier de helft van de crème fraîche bij.
Doe ook de hummus, paneermeel en citroenrasp erbij en pureer dit geheel tot een glad mengsel.
Bekleed ondertussen de springvorm losjes met het bladerdeeg. Snijd het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met de rest van het paneermeel.
Verdeel de gepureerde tuinerwten over het bladerdeeg en leg de courgettelinten er in een spiraalvorm op. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven en serveer de rest van de crème fraîche bij de taart.