Crumble met appel en blauwe bes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Was de appel en snijd in kleine blokjes.

Doe de walnoten en pecannoten in een keukenmachine en maal fijn. Als je geen keukenmachine hebt, hak het dan klein. Voeg het kokosmeel, de margarine en kaneel toe en meng.

Doe de appel en blauwe bessen in een ovenschaal, besprenkel met citroensap en verdeel de notenkruimels eroverheen.

Bak 15 minuten in de oven. Serveer met de kwark.

Ook lekker met peer in plaats van appel of andere bessen in plaats van blauwe bessen. Gebruik vooral het fruit dat je nog in huis hebt.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 20 g walnoten
  • 20 g pecannoten
  • 15 g kokosmeel
  • 7 g margarine
  • 1 theelepel kaneel
  • 80 g  blauwe bessen
  • 1 eetlepel citroensap
  • 80 g magere kwark

Koolhydraten 20,2 g
waarvan suikers 14,3 g
Vet 17,6 g
waarvan verzadigd 3,2 g
Eiwit 7,8 g
Vezels 6,7 g
Groente 0 g
Kcal 284
Zout 0,02 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!