Franse vissoep

Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de prei in ringen, de worteltjes in plakjes en halveer de peultjes.

Breng de tomatenblokjes met 300 ml water aan de kook en laat hierin alle groente ca. 5 minuten koken.

Snijd de zalmfilet in stukjes en bestrooi ze met peper.

Voeg de zalmfilet, de mosselen en de garnalen toe en laat de soep nog 3 minuten zacht koken.

Maak de soep op smaak met Provençaalse kruiden.

Serveer er het brood bij.

Ingrediënten

  • 1 dunne prei
  • 100 gram bospeen
  • 100 gram peultjes
  • 150 gram groentenmix, diepvries bijv. Mexicaanse
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 100 gram zalmfilet
  • peper
  • 75 gram gekookte mosselen
  • 75 gram Hollandse garnalen
  • Provençaalse kruiden
  • ½ volkoren stokbrood

Koolhydraten 50 g
Waarvan suikers 10 g
Vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 40 g
Vezels 15 g
Groente 175 g
Kcal 470
Zout 1,9 g