Frisse risotto van bloemkoolrijst
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Veganistisch, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was de courgette en snijd in blokjes. Was de citroen en rasp de gele schil. Pers ½ citroen uit.
Verhit de olijfolie in een hapjes pan en voeg de bloemkoolrijst en tuinerwten toe. Bak 1 minuut op middelhoog vuur.
Voeg de courgette en groentebouillon toe.
Breng aan de kook en kook 2 á 3 minuten. Roer regelmatig.
Voeg het citroen- sap en rasp toe en breng op smaak met peper.
Verdeel de bloemkoolrisotto over de borden en serveer met wat rucola bovenop.
Tip: Om dit recept af te maken, voeg naar eigen smaak een stukje zalmfilet (uit de vriezer) toe of kies voor een vegetarische optie zoals wat ongezouten noten of (Parmezaanse) kaas.