Groene curry met rijst

Bereiding

Snijd de broccoli in roosjes en de stam heel fijn.

Doe nu de groene currypasta, melk en broccoli in dezelfde pan en breng al roerende aan de kook. Laat dit 5 minuten zachtjes doorkoken.

Kook de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking.

Voeg de peultjes toe aan de curry en kook 5 minuten mee.

Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in halve ringen.

Breng het gerecht op smaak met limoensap en garneer met wat verse koriander en rode peper.

Serveer met de zilvervliesrijst.

Lekker met kip, garnalen of voeg eens wat blokjes blauwe kaas toe.

Inspiratie op Instagram

Iedere week handige minder-suiker-tips, inspiratie en heerlijke healthy recepten.

Iedere week handige minder-suiker-tips, inspiratie en heerlijke healthy recepten.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 40 g groene currypasta
  • 200 ml halfvolle melk
  • 100 g zilvervliesrijst
  • 200 g peultjes
  • 1 rode peper
  • sap van 1 limoen
  • paar takjes koriander

Koolhydraten 55,7 g
waarvan suikers 9,1 g
Vet 10,8 g
waarvan verzadigd 2,5 g
Eiwit 15,3 g
Vezels 10,2 g
Groente 275 g
Kcal 401
Zout 0,15 g

Inspiratie op Instagram

Iedere week handige minder-suiker-tips, inspiratie en heerlijke healthy recepten.

Iedere week handige minder-suiker-tips, inspiratie en heerlijke healthy recepten.