Groente ratatouille
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel de ui. Was de courgette, aubergine en tomaat. Snijd alles in dunne plakjes.
Verhit bakolie in een grillpan of een ruime (braad)pan en bak de aubergine- en courgetteplakjes totdat ze bruin kleuren en vocht afgeven. Breng op smaak met peper. Laat ze een beetje afkoelen.
Plaats alle groenteplakjes om en om dakpansgewijs in een ovenschaal.
Doe de tomatenstukjes in een kom en pers de knoflook erboven uit. Breng verder op smaak met peper en tijm.
Pureer met een staafmixer tot een gladde saus en giet de tomatensaus over de groenten. Schud de schaal heen en weer zodat de saus zich verspreidt. Plaats de ovenschaal nog circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen bakolie in een koekenpan. Bestrooi de kip rijkelijk met tijm, paprikapoeder en peper en bak op een hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur en laat de kip gaar worden in ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de dikte).
Serveer de gebakken kipdijbeenfilet met de groente ratatouille.
Tip: Heb je weinig tijd? Snijd dan alle groenten klein en roerbak met de tomatensaus gaar.
Dit is een koolhydraatarm recept. Wil je hier meer over lezen? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten