Groentetaart

Bereiding

Kneed 250 g volkorenmeel met 120 g halvarine (40% vet), 1 eetlepel azijn en 90 ml koud water tot een glad deeg. Vorm een bal van het deeg.

Vet een taartvorm dun in met 1 eetlepel olie en bestrooi met 2 eetlepels paneermeel.

Rol het deeg tussen plasticfolie uit en bekleed daarmee de vorm.

Bak ca. 12-15 minuten voor in de oven op 180 graden.

Snijd 2 preien en 2 rode paprika's in stukjes en bak ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie.

Roer 1 blikje maïs (150 g) erdoor, breng op smaak met peper en verdeel over het deeg.

Meng 200 g light roomkaas met 50 ml magere melk, 1 eetlepel allesbinder en 3 eieren.

Breng op smaak met peper en paprikapoeder en schenk over de groenten.

Bestrooi met 100 g geraspte kaas, 30+, en bak nog eens ca. 25-30 minuten in de oven goudbruin.

Ingrediënten

  • 250 g volkorenmeel
  • 120 g halvarine, 40% vet
  • 1 eetlepel azijn, alle soorten
  • 90 ml water
  • 2 eetpels olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 stengels prei
  • 2 rode paprika's
  • 150 g mais
  • 200 g roomkaas light
  • 50 l magere melk
  • 1 eetlepel allesbinder
  • 3 middelgrote eieren
  • peper
  • paprikapoeder
  • 100 g geraspte kaas, tot 30+

Koolhydraten 37 g
Vet 21 g
waarvan verzadigd 7 g
Eiwit 19 g
Vezels 8 g
Groente 170 g
Kcal 434
Zout 1 g