Groentetaart
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 60 minuten
- Aantal personen: 6
Bereiding
Kneed 250 g volkorenmeel met 120 g halvarine (40% vet), 1 eetlepel azijn en 90 ml koud water tot een glad deeg. Vorm een bal van het deeg.
Vet een taartvorm dun in met 1 eetlepel olie en bestrooi met 2 eetlepels paneermeel.
Rol het deeg tussen plasticfolie uit en bekleed daarmee de vorm.
Bak ca. 12-15 minuten voor in de oven op 180 graden.
Snijd 2 preien en 2 rode paprika's in stukjes en bak ca. 5 minuten in 1 eetlepel olie.
Roer 1 blikje maïs (150 g) erdoor, breng op smaak met peper en verdeel over het deeg.
Meng 200 g light roomkaas met 50 ml magere melk, 1 eetlepel allesbinder en 3 eieren.
Breng op smaak met peper en paprikapoeder en schenk over de groenten.
Bestrooi met 100 g geraspte kaas, 30+, en bak nog eens ca. 25-30 minuten in de oven goudbruin.