Havermou­t met peer en pindakaas

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
10 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • ½ peer
  • 150 ml halfvolle melk
  • 30 g havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel pindakaas 100%

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
295 kcal
Koolhydraten
38 g
- waarvan suikers
17,2 g
Vet
9,5 g
- waarvan verzadigd
2,5 g
Eiwit
12 g
Vezels
5 g
Groente
0 g
Zout
0,17 g

Bereiding

Was de peer en snijd in blokjes.

Breng de melk aan de kook.

Voeg de havermout, peer en kaneel toe aan de melk en laat 2 minuten zachtjes koken.

Laat vervolgens kort staan en maak af met een eetlepel pindakaas.

Tip: Vervang de halfvolle melk door plantaardige melk voor een lactosevrije en veganistisch versie.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes