Havermout met peer en pindakaas

Ingrediënten
- ½ peer
- 150 ml halfvolle melk
- 30 g havermout
- 1 theelepel kaneel
- 1 eetlepel pindakaas 100%
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 295 kcal
- Koolhydraten
- 38 g
- - waarvan suikers
- 17,2 g
- Vet
- 9,5 g
- - waarvan verzadigd
- 2,5 g
- Eiwit
- 12 g
- Vezels
- 5 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,17 g
Bereiding
Was de peer en snijd in blokjes.
Breng de melk aan de kook.
Voeg de havermout, peer en kaneel toe aan de melk en laat 2 minuten zachtjes koken.
Laat vervolgens kort staan en maak af met een eetlepel pindakaas.
Tip: Vervang de halfvolle melk door plantaardige melk voor een lactosevrije en veganistisch versie.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
