Hele romanesco
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de knolselderij. Schil de knolselderij en snijd in kleine stukken. Kook de knolselderij in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en pureer de knolselderij met een staafmixer of pureestamper.
Breng water aan de kook voor de eieren. Kook de eieren 8 minuten. Laat vervolgens schrikken onder de koude kraan, pel ze en verkruimel met een vork of een eiersnijder.
Breng intussen een grote pan met water aan de kook voor de romanesco. Ontdoe de romanesco van het bladgroen en kook deze in zijn geheel in circa 10-15 minuten (beet)gaar. Giet daarna het water af – vang een beetje kookvocht op - en houd warm in de pan.
Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de ui lichtbruin.
Smelt de roomkaas in een steelpannetje op een laag vuur en voeg een klein scheutje kookvocht van de romanesco toe zodat je een dunne saus krijgt.
Hak de hazelnoten grof.
Heb je een glutenallergie? Spoel de noten af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Plaats de romanesco in een mooie schaal en schep de knolselderijpuree ernaast. Schenk de gesmolten roomkaas erover en bestrooi het gerecht met het verkruimeld ei en de hazelnoten.
Tip: In plaats van een knolselderijpuree, kun je de knolselderij ook in stukjes snijden en na het koken meebakken met de ui.