Indiase curry ovenschotel
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Snijd de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water aan de kook en kook de bloemkool 5 minuten beetgaar.
Snijd de kipfilet in blokjes en doe deze in een ingevette ovenschaal. Giet de bloemkool af en doe ook de roosjes ook in de ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie.
Bak de kip en bloemkool 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de kip gaar is.
Doe wat olijfolie in een koekenpan en voeg hier de currypasta aan toe, bak 1 minuut. Voeg dan ook de tomatenpuree, tomatenblokjes, yoghurt en bouillonblokje toe en laat dit op laag vuur zo’n 5 minuten pruttelen.
Voeg de bevroren spinazie toe aan het mengsel en blijf roeren tot de spinazie goed is ontdooid.
Haal de schotel uit de oven, controleer of de kip gaar is en voeg vervolgens de currysaus toe. Bak nog eens 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Breng ondertussen een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen in 5 tot 10 minuten beetgaar.
Serveer de curryschotel met de sperziebonen.
Ook lekker met wat zilvervliesrijst of naanbrood!