Italiaanse groentensoep

Bereiding

Snijd de courgette en de wortel in blokjes en de stengel bleekselderij en de prei in ringen.

Kook de groenten in de groentebouillon in ca. 10 minuten gaar.

Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog eens ca. 5 minuten zachtjes koken.

Snijd de tomaat in blokjes en voeg met het tomatensap, de tomatenpuree en het uitgeperste teentje knoflook toe.

Breng de soep op smaak met peper en verse of gedroogde tijm.

Bestrooi met verse gehakte basilicum.

* Dit recept is glutenvrij als je glutenvrije bouillon gebruikt. Kijk op de verpakking.

Ingrediënten

  • 1 kleine courgette    
  • 1 middelgrote wortel    
  • 1 stengel bleekselderij    
  • 1 stengel prei    
  • 300 ml groentebouillon*   
  • 100 g broccoli, in roosjes    
  • 1 tomaat    
  • 100 ml tomatensap    
  • 1 eetlepel tomatenpuree    
  • 1 teentje knoflook, geperst    
  • peper      
  • tijm, vers of gedroogd   
  • basilicum, vers, gehakt

Koolhydraten 19 g
Vet 2 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 7 g
Vezels 9 g
Groente 350 g
Kcal 132
Zout 2,1 g