Italiaanse tomatentaart met rucola

Bereiding

Meng 400 g meel en 1 eetlepel gist en kneed met 3 eetlepels water, 125 g margarine 1 ei tot een glad deeg.

Wikkel het deeg in folie en laat ca. 30 minuten in de koelkast rusten.

Voor het beleg:
Maak 5 tomaten schoon, snijd in blokjes en meng met 1 uitgeperst teentje knoflook en 2 eetlepels tijm.

Meng 150 g verse roomkaas, light, met 75 g zure room, 2 eieren, 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en 2 eetlepels provencaalse kruiden.

Verdeel het deeg in zes porties en rol deeg op een met 2 etelepels bloem bestoven werkvlak uit, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180°C.

Bestrijk het voorgebakken deeg met het kaasmengsel, beleg met gemarineerde tomaten en bak ca. 20 minuten op 180°C af.

Verdeel 200 g rucola over het deeg, snijd in 6 stukken en serveer.

Ingrediënten

  • 400 g volkorenmeel  
  • 1 middelgroot ei
  • 1 el gist
  • 45 ml water 
  • 125 g margarine, 80% vet    

Voor het beleg:

  • 5 hele tomaten    
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tijm    
  • 150 g roomkaas, light
  • 75 ml zure room    
  • 2 middelgrote eieren
  • 5 eetlepels Parmezaan    
  • 2 eetlepels Provencaalse kruiden
  • 200 g rucola    

Koolhydraten 44,3 g
waarvan suikers 4,2 g
Vet 18,8 g
waarvan verzadigd 6,2 g
Eiwit 15,9 g
Vezels 8,9 g
Groenten 75 g
Kcal 428
Zout 0,6 g