Italiaanse tomatentaart met rucola
- Hoofdgerecht, Suikervrij, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 6
Bereiding
Meng 400 g meel en 1 eetlepel gist en kneed met 3 eetlepels water, 125 g margarine 1 ei tot een glad deeg.
Wikkel het deeg in folie en laat ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
Voor het beleg:
Maak 5 tomaten schoon, snijd in blokjes en meng met 1 uitgeperst teentje knoflook en 2 eetlepels tijm.
Meng 150 g verse roomkaas, light, met 75 g zure room, 2 eieren, 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas en 2 eetlepels provencaalse kruiden.
Verdeel het deeg in zes porties en rol deeg op een met 2 etelepels bloem bestoven werkvlak uit, leg op een met bakpapier bekleed bakblik en bak ca. 10 minuten voor in een voorverwarmde oven op 180°C.
Bestrijk het voorgebakken deeg met het kaasmengsel, beleg met gemarineerde tomaten en bak ca. 20 minuten op 180°C af.
Verdeel 200 g rucola over het deeg, snijd in 6 stukken en serveer.