Kalkoenreepjes met groente en rijst

Bereiding

Kook de zilvervliesrijst gaar.

Snijd de kalkoenfilet in repen en bak in de olie. Snijd de lente-uitjes in stukjes.

Snijd het stukje gember in stukjes. Voeg beide met het geperst teentje knoflook toe aan de kalkoen en bak mee.

Snijd de tomaten in blokjes.

Voeg de tomaten en de broccoliroosjes toe aan de kalkoen en laat circa 8 tot 10 minuten garen.

Breng op smaak met peper en bestrooi met kruiden.

Serveer met de zilvervliesrijst.

Ingrediënten

  • 50 g zilvervliesrijst, ongekookt    
  • 100 g kalkoenfilet 
  • 1 eetlepel olijfolie    
  • 2 kleine lente-uitjes    
  • 1 stukje gemberwortel (ca.1 cm)    
  • 1 teentje knoflook, geperst    
  • 2 tomaten    
  • 250 g broccoliroosjes    
  • Peper      
  • Kruiden, alle soorten  

Koolhydraten 49 g
Vet 15 g
waarvan verzadigd 2 g
Eiwit 38 g
Vezels 13 g
Groenten 470 g
Kcal 507
Zout 0,2 g