Kalkoenreepjes met groente en rijst

Ingrediënten
- 50 g zilvervliesrijst, ongekookt
- 100 g kalkoenfilet
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 kleine lente-uitjes
- 1 stukje gemberwortel (ca.1 cm)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 tomaten
- 250 g broccoliroosjes
- Peper
- Kruiden, alle soorten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 507 kcal
- Koolhydraten
- 49 g
- Vet
- 15 g
- - waarvan verzadigd
- 2 g
- Eiwit
- 38 g
- Vezels
- 13 g
- Groente
- 470 g
- Zout
- 0,2 g
Bereiding
Kook de zilvervliesrijst gaar.
Snijd de kalkoenfilet in repen en bak in de olie. Snijd de lente-uitjes in stukjes.
Snijd het stukje gember in stukjes. Voeg beide met het geperst teentje knoflook toe aan de kalkoen en bak mee.
Snijd de tomaten in blokjes.
Voeg de tomaten en de broccoliroosjes toe aan de kalkoen en laat circa 8 tot 10 minuten garen.
Breng op smaak met peper en bestrooi met kruiden.
Serveer met de zilvervliesrijst.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
