Kip fajitas met ei-wrap
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Lactosevrij
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en pel de ui. Was de paprika en snijd in reepjes. Snijd de ui in plakjes (bewaar één kwart van de ui voor de salsa). Snijd de helft van de tomaten in parten en bewaar de overige helft voor de salsa.
Doe paprika, ui en tomaat in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper. Rooster circa 15 minuten in de oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
Pureer voor de salsa de overgebleven tomaat en ui in een blender (of staafmixer).
Voeg chilivlokken, sojasaus, (balsamico)azijn en citroensap toe. Pers de knoflook erbovenuit. Mix tot een glad geheel, voeg – indien nodig - een scheutje water toe om te verdunnen.
Verhit ondertussen bakolie in een koekenpan.
Snijd de kip in reepjes en breng op smaak met paprikapoeder, zout en chilivlokken en bak in 5-7 minuten gaar en goudbruin.
Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en verwarm met de kip mee.
Kluts de eiren in een kom en bak per persoon een omeletje. Beleg de omeletjes met de salsa, gekruide kip met bonen en geroosterde groenten.
Tip: Lekker met verse koriander of een limoentje!
Dit is een koolhydraatarm recept. Meer weten? Bekijk dan ook de informatie over koolhydraten