Kip met paprika

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 50 g volkorenpasta, ongekookt
  • 100 g kipfilet, rauw
  • 75 ml groentebouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zure room
  • oregano
  • chilipoeder
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
561 kcal
Koolhydraten
48,7 g
- waarvan suikers
16,1 g
Vet
19,7 g
- waarvan verzadigd
5,5 g
Eiwit
41,8 g
Vezels
11,4 g
Groente
340 g
Zout
0,98 g

Bereiding

Kook de volkorenpasta zoals aangegeven op de verpakking gaar.

Snijd de kipfilet in repen en bak ca. 2-3 minuten in de olie.

Breng op smaak met peper en haal uit de pan.

Snijd de paprika’s en de ui in stukjes en bak ca. 3 minuten in het braadvocht.

Breng op smaak met peper, chilipoeder en oregano.

Schenk de groentebouillon erbij en laat ca. 5 minuten koken.

Schep de kip en pasta door de groenten en verwarm kort.

Garneer het gerecht met de zure room.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes