Kip met paprika

Ingrediënten
- 50 g volkorenpasta, ongekookt
- 100 g kipfilet, rauw
- 75 ml groentebouillon
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel zure room
- oregano
- chilipoeder
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 561 kcal
- Koolhydraten
- 48,7 g
- - waarvan suikers
- 16,1 g
- Vet
- 19,7 g
- - waarvan verzadigd
- 5,5 g
- Eiwit
- 41,8 g
- Vezels
- 11,4 g
- Groente
- 340 g
- Zout
- 0,98 g
Bereiding
Kook de volkorenpasta zoals aangegeven op de verpakking gaar.
Snijd de kipfilet in repen en bak ca. 2-3 minuten in de olie.
Breng op smaak met peper en haal uit de pan.
Snijd de paprika’s en de ui in stukjes en bak ca. 3 minuten in het braadvocht.
Breng op smaak met peper, chilipoeder en oregano.
Schenk de groentebouillon erbij en laat ca. 5 minuten koken.
Schep de kip en pasta door de groenten en verwarm kort.
Garneer het gerecht met de zure room.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
