Kippendij met champignonragout
- Hoofdgerecht, Gevogelte, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in vieren. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de champignons ongeveer 5 minuten op een laag vuur (totdat ze vocht afgeven).
Pel en snipper de ui. Verwarm olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui op een laag vuur 2 minuten en voeg al roerend met een houten lepel het meel toe. Roer nog eens 3 minuten zodat het meel kan garen. Schenk dan met kleine beetjes de melk erbij en blijf goed roeren totdat je een mooie, gladde ragout krijgt.
Voeg vervolgens de champignons toe. Voeg eventueel een beetje water toe. Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met peper en houd warm op een laag vuur.
Snijd de prei in de lengte doormidden en in stukken van circa 4 cm. Was de prei in een zeef onder de kraan en laat goed uitlekken.
Spreid de kippendijen uit en kruid ze aan de binnenkant met zout en peper. Braad ze in een koekenpan met bakolie op een middelhoog vuur in ongeveer 15 minuten lichtbruin en gaar.
Verhit bakolie in een koekenpan of grillpan en bak of gril de prei lichtbruin en gaar (5-10 minuten). Besprenkel de prei met olijfolie.
Serveer de kipdijbeenfilet met de champignonragout en gebakken prei.
Tip: Ook erg lekker met verse peterselie.