Koolvis uit de oven
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Vis
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Gebruik per persoon een stuk aluminiumfolie om de vis in te verpakken (of gebruik een ovenschaal).
Pel de ui en snijd in halve ringen. Schil de wortels en snijd in kleine staafjes (julienne). Was de venkel en snijd in plakjes. Bewaar wat venkelgroen om het gerecht mee te garneren.
Was de citroen en snijd per persoon een mooi plakje (bewaar de rest van de citroen voor de saus).
Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en roerbak de wortels en venkel enkele minuten.
Schep de groenten uit de pan, verdeel het over de folie en leg de vis erbovenop. Breng op smaak met peper.
Leg de uienringen en een plakje citroen bovenop de vis.
Vouw het pakketje dicht zodat er geen vocht uit kan lopen en laat aan de bovenkant een stukje open zodat de stoom eruit kan. Plaats voor 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Roer de crème fraîche los met olijfolie. Rasp de citroenschil erboven en breng op smaak met peper.
Serveer de vispakketjes met de citroensaus erbij.
Tip: ook lekker met verse dille.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten