Maïskolven met kruidendip

Bereiding

Schil 2 verse maïskolven en kook in 20 minuten gaar. Halveer de maïskolven in de lengte.

Gril de maïskolven ca. 10 minuten op middelmatig vuur, af en toe kerend, goudbruin.

Verhit 6 gehakte basilicumblaadjes en 1 eetlepel gehakte peterselie kort in 1 eetlepel margarine.

Bestrooi de maïskolven 5 minuten voor het einde van de grilltijd met zout, bestrijk met de kruidenboter en keer af en toe.

Hak voor de dip 1 bosje bieslook en 1 lente-ui fijn. Meng 2 eetlepels kruidenroomkaas, light met 150 g magere yoghurt, fijngehakte kruiden en lente-ui en breng op smaak met peper.

Ingrediënten

  • 2 maïskolven    
  • 6 blaadjes verse basilicum, gehakt    
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt    
  • 1 eetlepel vloeibare margarine    
  • 5 eetlepels bieslook    
  • 1 kleine lente-ui    
  • 2 eetlepels Boursin, light    
  • 150 g yoghurt, 0% vet, naturel    
  • peper    

Koolhydraten 28,6 g
waarvan suikers 20,7 g
Vet 8,4 g
waarvan verzadigd 2,1 g
Eiwit 10,4 g
Vezels 5,7 g
Groenten 230 g
Kcal 246
Zout 0,36 g