Maïskolven met kruidendip
![Maïskolven met kruidendip](https://www.diabetesfonds.nl/media/cache/photo_image/media/recipepage/image/maiskolven-met-kruidendip_3-3.jpg)
![Maïskolven met kruidendip](https://www.diabetesfonds.nl/media/cache/photo_image/media/recipepage/image/maiskolven-met-kruidendip_3-3.jpg)
-
Bijgerecht, Vegetarisch
-
Bereidingstijd: 30 minuten
-
Aantal personen: 2
Bereiding
Schil 2 verse maïskolven en kook in 20 minuten gaar. Halveer de maïskolven in de lengte.
Gril de maïskolven ca. 10 minuten op middelmatig vuur, af en toe kerend, goudbruin.
Verhit 6 gehakte basilicumblaadjes en 1 eetlepel gehakte peterselie kort in 1 eetlepel margarine.
Bestrooi de maïskolven 5 minuten voor het einde van de grilltijd met zout, bestrijk met de kruidenboter en keer af en toe.
Hak voor de dip 1 bosje bieslook en 1 lente-ui fijn. Meng 2 eetlepels kruidenroomkaas, light met 150 g magere yoghurt, fijngehakte kruiden en lente-ui en breng op smaak met peper.