Mexicaanse tortillataart
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 50 minuten
- Aantal personen: 4
Bereiding
De vulling:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rul het gehakt in een grote wok rul.
Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Voeg dit toe aan het gehakt en bak even mee.
Snijd ondertussen de champignons in plakjes en de paprika en tomaten in blokjes.
Spoel de maïs en kidneybonen in een vergiet af met water en laat goed uitlekken. Laat ook de gesneden tomaten goed uitlekken.
Voeg de paprika-, komijn- en chilipoeder toe aan het gehakt.
Voeg ook de champignons en paprika toe en bak 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
Haal de pan van het vuur en schep ook de maïs, kidneybonen en tomaat door het geheel.
De taart in elkaar zetten:
Neem een springvorm met dezelfde diameter als de wraps en vet deze in,
Leg één wrap op de bodem en schep een kwart van de vulling op de wrap.
Besmeer de volgende wrap aan één kant met zure room en leg deze met de besmeerde kant op de vulling.
Herhaal dit tot de vulling op is en eindig met een wrap. Besmeer de bovenste wrap ook aan de bovenkant met zure room.
Bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.