Nacho's van groente tortillachips

Ingrediënten
- 3 (verschillende) groenten wraps
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- 1 lente-ui
- 1 jalapeño
- 50 g mais
- 50 g geraspte kaas
- 1 avocado
- 1 teentje knoflook
- sap van ½ limoen
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 189 kcal
- Koolhydraten
- 16,3 g
- - waarvan suikers
- 2,6 g
- Vet
- 10,9 g
- - waarvan verzadigd
- 2,8 g
- Eiwit
- 5,2 g
- Vezels
- 2,4 g
- Groente
- 0 g
- Zout
- 0,55 g
Bereiding
Verhit de oven voor op 200 graden.
Snijd de groenten wraps in driehoekjes en bestrijk met de olijfolie. Doe eventueel wat chilipoeder door de olijfolie als je van pittig houdt.
Verdeel de tortillachips over een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak 10 minuten af in de voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat de chips elkaar niet (teveel) overlapt.
Snipper en snijd ondertussen de rode ui. Halveer de tomaat, verwijder de zaden en snijd in blokjes. Snijd ook de lente-ui en jalapeño in ringen.
Haal de tortillachips uit de oven en verdeel hier de rode ui, tomaat, mais, lente-ui en jalapeño over. Verdeel als laatste de geraspte kaas over de bakplaat en zet de nacho’s nog 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak ondertussen de guacamole. Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit de schil. Pel de knoflook en pers deze uit boven een kom.
Doe ook de avocado en limoensap in de kom en prak dit met een vork. Breng eventueel op smaak met wat peper.
Haal de nacho’s uit de oven en serveer met de guacamole.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
