Ontbijttaartje met kwark
- Ontbijt
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Aantal personen: 1
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Pak een kleine springvorm (diameter 10 cm) of gebruik een muffinvorm (dan kun je er 2 maken). Bekleed de vorm met bakpapier.
Snijd de nectarine (of perzik) en de abrikoos in plakjes. Kluts het eitje in een kom en doe hier de kwark en volkorenmeel bij. Roer alles goed door elkaar.
Giet het kwarktaartmengsel in de vorm en leg hier de plakjes fruit op. Bak het taartje in 25 tot 30 minuten gaar in de oven. Haal hem niet direct uit de oven wanneer hij gaar is, laat de deur nog zo’n 5 minuten op een kier staan. Zo voorkom je dat het taartje inzakt.
Haal het taartje uit de oven en laat afkoelen, als het is afgekoeld krijg je het makkelijker uit de vorm.
Serveer met een handje Quaker Havermout muesli noten.
Tip: Maak het ’s avonds en laat het een nachtje in de koelkast staan. Zo hoef je ’s morgens alleen de koelkast open te doen en klaar is je ontbijt!