Oosterse rijstmix
- Hoofdgerecht, Lactosevrij, Suikerchallenge, Veganistisch, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes van 1 bij 1 cm. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de pitjes van de rode peper en snijd de peper zo fijn mogelijk. Pers de knoflookteen.
Meng de tofu met de gember, rode peper, knoflook, peper en sojasaus. Laat minstens 10 minuten marineren.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Laat de babymais uitlekken.
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de laatste 2 minuten de broccolirijst mee.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met de olijfolie en bak de tofu 4 minuten. Voeg de paprika en de babymais toe en bak nog 3 á 4 minuten.
Verdeel de rijstmix over de borden, schep de groenten bovenop en garneer met de cashewnoten.
Tip: Liever wat minder koolhydraten? Vervang de zilvervliesrijst door extra broccolirijst.