Pastasalade met appel en walnoten

Ingrediënten
- 150 g sperziebonen
- 150 g volkoren fusilli
- 100 g gerookte kip
- 120 g rode appel
- 80 g gemende salade
- 100 g wortel julienne
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamico azijn
- snufje peper
- 30 g walnoten
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 625 kcal
- Koolhydraten
- 65,2 g
- Vet
- 24,3 g
- - waarvan verzadigd
- 3,2 g
- Eiwit
- 30,2 g
- Vezels
- 11,7 g
- Groente
- 165 g
- Zout
- 0,14 g
Bereiding
Was de sperziebonen, verwijder de uiteinden en halveer.
Kook de sperziebonen 4 minuten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de gerookte kip in plakjes en snijd de appel in dunne partjes.
Meng de pasta met de gemende salade, julienne wortel, gerookte kip, appel, olijfolie, balsamico azijn en peper.
Garneer de salade met walnoten.
Tip: Liever wat minder koolhydraten? Vervang dan de pasta door een koolhydraatarme variant of ga voor extra veel groenten.
De volgende dag kun je een restje pastasalade prima meenemen als lunch.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
