Pastinaaksoep met kikkererwten
- Hoofdgerecht, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Pel de ui en snijd in halve ringen.
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep droog met keukenpapier. Doe de kikkererwten en ui in een ovenschaal en hussel om met olijfolie extra vierge, paprikapoeder en peper. Rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schud halverwege even om.
Schil de pastinaak en snijd klein. Breng het water met het groentebouillontablet aan de kook en kook de pastinaak in 20 minuten gaar. Pureer daarna de soep met een staafmixer mooi glad.
Pel de knoflook. Ris de tijmblaadjes van de steel. Doe olijfolie extra vierge in een kommetje en pers de knoflook erboven uit. Roer de tijmblaadjes erdoor.
Snijd met een scherp mes horizontaal en verticaal inkepingen in de broodjes. Zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt. Druppel nu de knoflookolie zoveel mogelijk in de gleufjes en breng op smaak met verse peper.
Bak de broodjes in 10 minuten knapperig in de voorverwarmde oven. Je keuken gaat heerlijk ervan ruiken!
Schep de pasinaaksoep in mooie kommen en garneer met de geroosterde kikkererwten en ui. Serveer de knoflookbroodjes erbij.
Tip: Serveer pastinaak ook eens als rauwkost of als salade met een dressing.