Pittige gehaktballetjes
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 30 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook voor de volkoren basmatirijst. Spoel de rijst in een zeef goed af onder de kraan en kook in 12 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet de pan afgedekt opzij.
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de tomaat en snijd in blokjes. Was de bleekselderij en snijd in halve maantjes. Bewaar wat bleekselderijgroen voor de garnering.
Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en bleekselderij toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur.
Doe de cherrytomaten in tomatensaus erbij en laat afgedekt zachtjes sudderen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Meng intussen het rundergehakt met de chilivlokken, paprikapoeder, zout en peper en rol hier kleine gehaktballetjes van.
Verhit een droge koekenpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom bruin. Voeg de gehaktballetjes toe aan de pan met de cherrytomatensaus en roer goed door.
Serveer de pittige gehaktballetjes in cherrytomatensaus met de volkoren basmatirijst. Garneer met wat bleekselderijgroen.
Tip: Het is ook erg lekker om fijngesneden verse kruiden door het gehakt te mengen.