Pompoenbrood
- Hapje, Glutenvrij, Koolhydraatarm
- Bereidingstijd: 100 minuten
- Aantal personen: 15
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Snijd de pompoen met schil met een scherp mes in blokjes en meng in een kom met wat olijfolie.
Verspreid de pompoenblokjes over een met bakpapier bekleedde bakplaat en rooster 40 minuten in de oven.
Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur.
Doe de eieren, vanille extract, gesmolten boter, amandel- en kokosmeel, bakpoeder en speculaaskruiden in een kom en meng het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens de geroosterde pompoenblokjes toe en meng tot een puree.
Voeg als laatste de pitten en gehakte walnoten toe, bewaar wat voor de garnering. Roer dit door het beslag.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe hier het mengsel in. Garneer de cake met wat overgebleven pitten en walnoten.
Bak de cake in 60 minuten gaar.