Popcorn

Bereiding

Doe een klein laagje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem en deksel(!) en laat goed heet worden (de maïs popt bij ongeveer 200°C).

Strooi een handvol maïs in de pan en sluit het deksel.

Wacht tot het poppen afneemt en haal de pan van het vuur. De restwarmte in de pan zorgt ervoor dat de laatste maïskorrels alsnog poppen.

Strooi er wat zoetstof of kruiden over.

Gebruik bij voorkeur een popcorn automaat. Het voordeel is dat je dan geen extra vetstof hoeft toe te voegen.

Gebruik in de pan in geen geval margarine of boter, deze zal verbranden bij de hoge temperatuur! Olie is beter bestand tegen deze temperaturen.

Gebruik voor popcorn alleen de speciale pofmaïs. Deze bevatten relatief veel vocht waardoor ze bij verhitting uitzetten en uiteindelijk poppen.

 

Ingrediënten

  • 200 g pofmais 
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Zoefstof of kruiden naar keuze, zoals: cajunkruiden, paprikapoeder, Ras el Hanout, Italiaanse kruiden of chilipoeder.

Koolhydraten 18 g
waarvan suikers 0 g
Vet 2 g
waarvan verzadigd 0,5 g
Eiwit 3,3 g
Vezels 0 g
Groente - g
Kcal 100
Zout 0 g