Portobellopizza

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Borstel de portobello’s en snijd het steeltje af. Je kunt het donkere gedeelte (de sporen) eruit halen om het wat dieper te maken.

Leg de portobello's in een ovenschaal en bestrijk de randen van de portobello met olijfolie zodat ze niet zo snel verschrompelen in de oven.

Verdeel de passata over de portobello’s en bestrooi met een beetje peper, zout en oregano. Snijd de paprika, mozzarella en tomaatjes klein. Verdeel dit over de tomatensaus.

Zet de portobello's 15 minuten in de oven. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 4 grote portobello's
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 8 eetlepels passata di pomodoro
  • 1 theelepel oregano
  • 1 paprika
  • 1 bol mozzarella
  • 125 g cherrytomaten

Koolhydraten 9,1 g
waarvan suikers 6,2 g
Vet 8,9 g
waarvan verzadigd 4,1 g
Eiwit 8,7 g
Vezels 3,1 g
Groente 131 g
Kcal 148
Zout 0,16 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!