Quinoasalade met rode kool, wortel, appel en feta

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat vervolgens afkoelen.

Snijd de rodekool in dunne reepjes. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine blokjes. Snijd de feta in blokjes.

Meng de quinoa met de rodekool, appel, wortel en feta.

Pers de citroen uit. Maak een dressing van het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper.

Meng de dressing door de salade en garneer met de pompoenpitten.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 80 g rodekool
  • 1 appel
  • 75 g feta
  • 100 g wortel julienne
  • ½ citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Koolhydraten 42,3 g
waarvan suikers 13,4 g
Vet 22,6 g
waarvan verzadigd 7,4 g
Eiwit 19,5 g
Vezels 9,4 g
Goente 90 g
Kcal 471
Zout 1,27 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!