Rettichnoedels met paksoi
- Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Lactosevrij
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Was of schil de rettich en snijd in dunne linten met een dunschiller, kaasschaaf of spiraalsnijder.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd heel fijn. Veeg de champignons schoon en snijd in plakken. Was de paksoi en snijd in repen. Houd het witte en groene deel van elkaar gescheiden.
Verhit bakolie in een wok of diepe pan en bak de ui en knoflook. Voeg de champignons toe met het vijfkruidenpoeder. Bak even mee. Voeg dan het witte deel van de paksoi toe.
Breng de groenten op smaak met sojasaus. Voeg vlak voor je het vuur uitzet het groene deel van de paksoi toe.
Klop de eieren los. Verhit bakolie in een koekenpan en bak van de eieren een omelet. Snijd de omelet vervolgens in linten.
Roerbak de rettichnoedels kort, of serveer rauw. Het is lekker als ze knapperig zijn. Serveer de rettichnoedels met de groenten en eierlinten. Garneer met de pinda's.
Tip: Rettich is rauw ook erg lekker op een boterham in combinatie met kaas.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten