Salade met gnocchi en tomaten

Bereiding

Laat 1 zongedroogde tomaat, zonder olie, ca. 10 minuten in heet water weken en snijd in dunne repen.

Kook 100 g gnocchi, zoals aangegeven op de verpakking, gaar.

Snijd 2 tomaten in partjes.

Meng voor de dressing 60 g magere yoghurt, 1 eetlepel room (tot 15% vet), 1 eetlepel rode pesto, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel gehakte basilicum.

Breng op smaak met peper.

Meng de gnocchi met de verse en gedroogde tomaten en de dressing.

Leg de gnocchi-tomatensalade op een paar blaadjes sla en serveer.

Ingrediënten

  • 1 zongedroogde tomaat, zonder olie
  • 100 g aardappelgnocchi    
  • 2 tomaten    
  • 60 g magere yoghurt, naturel   
  • 1 eetlepel room, verlaagd vetgehalte, tot 15% vet    
  • 1 eetlepel rode pesto   
  • 1 eetlepel sinaasappelsap, vers    
  • 1 eetlepel gehakte verse basilicum
  • Peper    
  • 2 blaadjes sla  

Koolhydraten 43 g
Vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g
Eiwit 10
Vezels 4 g
Groente 105 g
Kcal 273
Zout 0,4 g