Salade met shoarma
- Hoofdgerecht, Vlees
- Bereidingstijd: 25 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Schil de helft van de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst. Rasp fijn, laat het vocht uitlekken en doe de komkommerrasp in een kom. Pers de knoflook erboven uit.
Meng voor de tzatzikisaus de geraspte komkommer met de yoghurt. Breng op smaak met tzatziki kruiden, olijfolie extra vierge, citroensap en peper.
Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de shoarma toe en bak bruin en gaar. Spoel de adukibonen in een zeef af onder de kraan. Doe de adukibonen bij de shoarma en verwarm mee.
Was de tomaat en snijd klein. Snijd de andere helft van de komkommer in plakjes. Was de sla, snijd klein en droog de sla met een slacentrifuge of met een schone theedoek.
Leg de sla op een mooie schaal en verdeel de tomaat en komkommer erover. Schep de shoarma met ui en adukibonen erboven op en garneer met de zadenmix.
Serveer de tzatzikisaus erbij.
Tip: Deze salade is ook lekker met verbrokkelde Griekse fetakaas.