Salade met shoarma

Bereiding

Schil de helft van de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijst. Rasp fijn, laat het vocht uitlekken en doe de komkommerrasp in een kom. Pers de knoflook erboven uit.

Meng voor de tzatzikisaus de geraspte komkommer met de yoghurt. Breng op smaak met tzatziki kruiden, olijfolie extra vierge, citroensap en peper.

Pel en snipper de ui. Verhit bakolie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg de shoarma toe en bak bruin en gaar. Spoel de adukibonen in een zeef af onder de kraan. Doe de adukibonen bij de shoarma en verwarm mee.

Was de tomaat en snijd klein. Snijd de andere helft van de komkommer in plakjes. Was de sla, snijd klein en droog de sla met een slacentrifuge of met een schone theedoek.

Leg de sla op een mooie schaal en verdeel de tomaat en komkommer erover. Schep de shoarma met ui en adukibonen erboven op en garneer met de zadenmix.

Serveer de tzatzikisaus erbij.

Tip: Deze salade is ook lekker met verbrokkelde Griekse fetakaas.

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • ½ komkommer
  • 2 knoflooktenen
  • 75 ml yoghurt
  • 2 theelepels tzatziki kruiden
  • 1 rode ui
  • 200 g varkensshoarma
  • 200 g adukibonen
  • 1 romatomaat
  • ½ sla
  • 25 g zadenmix
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel bakolie
  • peper naar smaak

Koolhydraten 24 g
waarvan suikers 6 g
Vet 31 g
waarvan verzadigd 6 g
Eiwitten 32 g
Vezels 10 g
Groente 225 g
Kcal 525
Zout 1,6 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!