Savooiekool-pastinaak gratin
- Hoofdgerecht, Glutenvrij, Vlees
- Bereidingstijd: 35 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Breng een pan met water aan de kook. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
Snijd de savooiekool klein en was in een vergiet onder de kraan. Laat goed uitlekken. Pel en snijd de ui in stukken. Pel de knoflook.
Verhit een ruime koekenpan of braadpan en bak de ui 2 met het rundergehakt rul. Voeg dan de groene kool toe en bak al omscheppend totdat de kool slinkt.
Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper. Schep de savooikool in een ovenschaal.
Stamp de pastinaak samen met een beetje kookvocht tot een puree. Schep de puree op het gehakt-savooiekoolmengsel en strooi de gerapte kaas erover.
Plaats de ovenschotel nog 10 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas smelt. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan voor een knapperige korst.
Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten
Ook lekker: Ovenschotel met pastinaak