Scholfilet met preilinten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ovenschaal).

Halveer de tomaat en plaats met het snijvlak naar boven in de oven. Pof de tomaten in de oven tot de schilletjes gaan barsten (15-20 minuten).

Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in lange platte linten (tagliatelle). Was in een vergiet onder de kraan en kook de preilinten 1-2 minuten. Giet daarna het water af.

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de verse dille klein. Verhit bakolie in een pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe en verwarm al roerend op een laag vuur. Doe de preilinten erbij. Breng op smaak met de verse dille en peper.

Wil je de saus wat dunner? Voeg dan een scheutje water toe.

Verwarm bakolie (of roomboter) in een koekenpan. Meng paneermeel en meel en wentel de scholfilet erdoor. Breng op smaak met peper en bak aan weerszijden bruin en gaar op een middelhoog vuur.

Serveer de preilinten in roomsaus met de gepofte tomaat en gebakken scholfilet.

Tip: Wil je de oven niet gebruiken? Dan kun je de tomaat ook in plakjes snijden en kort bakken in een koekenpan.
Wil je een recept met prei en weinig koolhydraten? Dan is 'Nasi van broccolirijst met champignons' ook iets voor jou!

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 romatomaat
  • 2 preien
  • 1 rode ui
  • 1 knoflookteen
  • 5 g verse dille
  • 200 g scholfilet
  • 75 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels bakolie
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel meel
  • peper naar smaak

Koolhydraten 20 g
waarvan suikers 12 g
Vet 35 g
waarvan verzadigd 10 g
Eiwit 24 g
Vezels 8 g
Groente 150 g
Kcal 508
Zout 0,3 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!