Spaghetti pompoen met gehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Halveer met een scherp mes de spaghetti pompoen in de lengte en verwijder de zaden en draderige binnenkant met behulp van een lepel. Besprenkel het vruchtvlees van de pompoen met olijfolie extra vierge en bestrooi met peper. Leg de pompoenhelften met het snijvlak naar boven op een bakplaat en rooster 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Schrap de wortels en snijd klein. Was de bleekselderij en snijd klein.

Bak het rundergehakt met de ui rul in een droge koekenpan. Bak de wortels en bleekselderij al omscheppend op een middelhoog vuur 15 minuten mee.

Schep de tomatenpuree erdoor, pers de knoflook erboven uit en voeg een scheutje water toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden en peper en laat afgedekt zachtjes pruttelen.

Haal de spaghetti pompoen uit de oven. Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghetti slierten.

Schep de bolognesesaus in de pompoen en meng met de spaghetti slierten. Strooi de Parmezaanse kaas erover en plaats nog 2 minuten in de voorverwarmde oven, zet eventueel de oven grillstand aan.

Tip: Houd je van pit? Voeg dan een vers rood pepertje toe.

Dit is een koolhydraatarm recept. Bekijk ook de informatie over koolhydraten

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Ingrediënten

  • 1 spaghetti pompoen
  • 2 uien 
  • 2 knoflooktenen
  • 200 g wortels
  • ½ bleekselderij
  • 200 g rundergehakt
  • 100 g tomatenpuree
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • ½ eetlepel olijfolie extra vierge
  • peper naar smaak

Koolhydraten 26 g
waarvan suikers 13 g
Vet 28 g
waarvan verzadigd 13 g
Vezels 9 g
Groente 500 g
Kcal 510
Zout 1 g

Lekker en gezond eten met diabetes

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!

Met diabetes moet je altijd op je eten letten. Gelukkig kan gezond ook lekker zijn!