Tomatentartaar
- Voorgerecht, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Veganistisch, Vegetarisch
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Aantal personen: 2
Bereiding
Breng water aan de kook. Snijd een kruisje van 3 á 4 centimeter in de onderkant van de tomaat.
Kook de tomaten totdat het velletje begint om te krullen. Leg ze vervolgens in een kom met koud water of spoel ze koud onder de kraan.
Haal het vel van de tomaat er af. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in hele kleine blokjes.
Snijd de bieten in kleine blokjes en snijd ¾ van de blaadjes basilicum fijn. Halveer de kapperappeltjes.
Meng de tomaten, bieten, gesneden basilicum, citroensap, mosterd, olijfolie en peper.
Zet de kookring op het bord, vul de kookring met de tomatentartaar en druk een beetje aan met de achterkant van een lepel. Til de kookring er voorzichtig van af en garneer de tartaar met de kapperappeltjes en blaadjes basilicum.
Je kunt dit ook een dag van tevoren maken. Dan kunnen de smaken er lekker intrekken.