Turks brood caprese

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
15 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht

Ingrediënten

  • 50 g bruin Turks brood
  • 1 eetlepel rode pesto
  • 40 g rucola
  • 2 tomaten
  • 1/2 bolletje mozzarella

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
413 kcal
Koolhydraten
32,8 g
- waarvan suikers
8,8 g
Vet
21 g
- waarvan verzadigd
8,9 g
Eiwit
21,1 g
Vezels
4,5 g
Groente
180 g
Zout
1,38 g

Bereiding

Snijd 50 g bruin Turks brood open en bestrijk beide helften dun met 1 eetlepel rode pesto.

Hak 40 g rucola grof. Snij 2 tomaten en ½ bol mozzarella in plakken.

Beleg het bruine Turkse brood met rucola, tomaat en mozzarella en vouw dicht.

Tip: Turkse bakkers hebben bruin brood, met meer vezels. Of kies voor een volkoren broodje, goed voor je bloedsuiker. 

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes