Volkoren couscous­salade met za'atar

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
15 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Volkoren couscoussalade met za'atar

Ingrediënten

  • 100 g volkoren couscous
  • 140 g komkommer
  • 200 g cherrytomaten
  • 75 g feta
  • 100 g babyspinazie
  • 50 g kalamata olijven
  • 1 eetlepel za’atar kruidenmix (zonder zout)
  • ½ citroen
  • zwarte peper naar smaak

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
352 kcal
Koolhydraten
39,7 g
- waarvan suikers
6,6 g
Vet
12,3 g
- waarvan verzadigd
5,5 g
Eiwit
15,7 g
Vezels
8,9 g
Groente
220 g
Zout
2,31 g

Bereiding

Breng water aan de kook en giet 150 ml kokend water bij de couscous. Dek dit af en laat enkele minuten wellen. Schep vervolgens los met een vork.

Was de komkommer en snijd in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de feta in blokjes.

Meng de couscous met de babyspinazie, cherrytomaten, komkommer, feta, olijven en za’atar. Breng verder op smaak met citroensap en peper.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes