Volkoren couscoussalade met za'atar

Ingrediënten
- 100 g volkoren couscous
- 140 g komkommer
- 200 g cherrytomaten
- 75 g feta
- 100 g babyspinazie
- 50 g kalamata olijven
- 1 eetlepel za’atar kruidenmix (zonder zout)
- ½ citroen
- zwarte peper naar smaak
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 352 kcal
- Koolhydraten
- 39,7 g
- - waarvan suikers
- 6,6 g
- Vet
- 12,3 g
- - waarvan verzadigd
- 5,5 g
- Eiwit
- 15,7 g
- Vezels
- 8,9 g
- Groente
- 220 g
- Zout
- 2,31 g
Bereiding
Breng water aan de kook en giet 150 ml kokend water bij de couscous. Dek dit af en laat enkele minuten wellen. Schep vervolgens los met een vork.
Was de komkommer en snijd in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de feta in blokjes.
Meng de couscous met de babyspinazie, cherrytomaten, komkommer, feta, olijven en za’atar. Breng verder op smaak met citroensap en peper.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
