Volkoren pita met halloumi

Aantal personen
4 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Volkoren pita met halloumi en gegrilde groente

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika’s
  • 1 winterpeen
  • 225 g halloumi
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel ras el hanout kruiden
  • peper
  • 4 volkoren pita’s

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
468 kcal
Koolhydraten
42,1 g
- waarvan suikers
9,4 g
Vet
20,9 g
- waarvan verzadigd
11,9 g
Eiwit
22,9 g
Vezels
10,6 g
Zout
1,04 g

Bereiding

Was de aubergine en snijd in de lengte in dunne plakken. Was de paprika, verwijder de pitjes en zaadlijsten en snijd in plakken van ongeveer 4 cm. Was de winterpeen en rasp gof. Snijd de halloumi in plakken van 0,5 cm.

Verhit een gillpan of een contactgill. Bestrijk de aubergine en paprika met de olijfolie.

Grill de aubergine, paprika en de halloumi.

Maak een sausje van de yoghurt, ras el hanout en peper naar smaak.

Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of in een gillpan.

Snijd de broodjes voor de helft open. Bestrijk de binnenkant met wat saus. Vul de pita broodjes vervolgens met de aubergine, paprika, halloumi en de wortel.

Meng de overige geraspte wortel met 1 eetlepel saus en serveer bij de pita.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes