Zuurkool met witte bonen

Ingrediënten
- 1 ui
- 1 kleine groene paprika
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 500 gram zuurkool
- 1 laurierblad
- 4 jeneverbessen
- 500 gram witte bonen (uitlekgewicht, blik)
- peper
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 405 kcal
- Koolhydraten
- 40 g
- - waarvan suikers
- 3 g
- Vet
- 10 g
- - waarvan verzadigd
- 1 g
- Eiwit
- 20 g
- Vezels
- 30 g
- Groente
- 355 g
- Zout
- 2,6 g
Bereiding
Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Smoor de paprika enkele minuten mee.
Voeg de zuurkool toe met het laurierblad, de jeneverbessen en een beetje water en smoor dit 10 minuten.
Spoel de witte bonen af.
Doe de witte bonen bij de zuurkool en warm dit goed door.
Verwijder de laurier en de jeneverbessen en maak het gerecht op smaak met peper.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
