Zuurkool met witte bonen

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
20 minuten
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Zuurkool met witte bonen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kleine groene paprika
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 500 gram zuurkool
  • 1 laurierblad
  • 4 jeneverbessen
  • 500 gram witte bonen (uitlekgewicht, blik)
  • peper

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
405 kcal
Koolhydraten
40 g
- waarvan suikers
3 g
Vet
10 g
- waarvan verzadigd
1 g
Eiwit
20 g
Vezels
30 g
Groente
355 g
Zout
2,6 g

Bereiding

Maak de ui en de paprika schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.

Fruit de ui in de margarine glazig.

Smoor de paprika enkele minuten mee.

Voeg de zuurkool toe met het laurierblad, de jeneverbessen en een beetje water en smoor dit 10 minuten.

Spoel de witte bonen af.

Doe de witte bonen bij de zuurkool en warm dit goed door.

Verwijder de laurier en de jeneverbessen en maak het gerecht op smaak met peper.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes