22 OKT. 2024
Twee mensen houden bord vast met de tekst: Wandel je ook mee op Wereld Diabetes Dag?

Op 14 november wandelen duizenden Nederlanders een 'Half Uurtje Door Je Buurtje'. Verschillende organisaties zoals Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland en Bas van de Goor Foundation werken samen om aandacht te vragen voor het belang van bewegen. Onze oproep op Wereld Diabetes Dag is: wandel een half uurtje door je buurtje.

Bewegen is gezond voor iedereen. Voor mensen met diabetes is het extra belangrijk. Je voelt je fitter en het is goed voor je gezondheid. Daarom willen we op een makkelijke manier zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen. De meeste mensen kunnen wandelen waar ze ook zijn. Bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze, bij het uitlaten van de hond of een rondje met de buurman. Wandel jij ook met ons mee?

Meld je direct aan 

Beweging verkleint kans op diabetes type 2

Iedereen kan diabetes type 2 krijgen. Dat kan grote gevolgen hebben. De helft van de mensen met diabetes krijgt gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Meer bewegen verkleint de kans op diabetes type 2. En voor mensen met diabetes type 2 zorgt beweging voor betere bloedsuikers.

Elke vorm van beweging is goed. Bijvoorbeeld een stukje wandelen, fietsen of een paar keer traplopen. Belangrijke tips uit de praktijk om voldoende te blijven bewegen zijn: doe wat je leuk vindt en begin met kleine stapjes. Dan is de kans groter dat je het volhoudt.