Aardappelkoek

Bereiding

Rasp de aardappelen, ui en courgette grof.

Meng de aardappel, courgette en ui met 30 g gekookte hamblokjes, 1 ei en volkorenmeel.

Breng op smaak met peper en geraspte nootmuskaat.

Maak van het aardappelmengsel een grote aardappelkoek en bak deze ca. 10 minuten in de olie, draai om en bak nog eens ca. 10 minuten.

Strooi 1 eetlepel gehakte peterselie over de aardappelkoek.

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen, rauw    
  • 1 ui    
  • 1 kleine courgette
  • 30 g magere gekookte hamblokjes
  • 1 middelgroot ei
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • peper        
  • nootmuskaat    
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt    

Koolhydraten 53,3 g
waarvan suikers 18,3 g
Vet 29,6 g
waarvan verzadigd 5,6 g
Eiwit 21,1 g
Vezels 7,6 g
Groenten 300 g
Kcal 583
Zout 0,95 g