Aardappelkoek

Aantal personen
1 persoon
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht

Ingrediënten

  • 150 g aardappelen, rauw
  • 1 ui
  • 1 kleine courgette
  • 30 g magere gekookte hamblokjes
  • 1 middelgroot ei
  • 1 eetlepel volkorenmeel
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel peterselie, gehakt

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
583 kcal
Koolhydraten
53,3 g
- waarvan suikers
18,3 g
Vet
29,6 g
- waarvan verzadigd
5,6 g
Eiwit
21,1 g
Vezels
7,6 g
Groente
300 g
Zout
0,95 g

Bereiding

Rasp de aardappelen, ui en courgette grof.

Meng de aardappel, courgette en ui met 30 g gekookte hamblokjes, 1 ei en volkorenmeel.

Breng op smaak met peper en geraspte nootmuskaat.

Maak van het aardappelmengsel een grote aardappelkoek en bak deze ca. 10 minuten in de olie, draai om en bak nog eens ca. 10 minuten.

Strooi 1 eetlepel gehakte peterselie over de aardappelkoek.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes