Aardappelkoek

Ingrediënten
- 150 g aardappelen, rauw
- 1 ui
- 1 kleine courgette
- 30 g magere gekookte hamblokjes
- 1 middelgroot ei
- 1 eetlepel volkorenmeel
- peper
- nootmuskaat
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 eetlepel peterselie, gehakt
Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)
- Energie
- 583 kcal
- Koolhydraten
- 53,3 g
- - waarvan suikers
- 18,3 g
- Vet
- 29,6 g
- - waarvan verzadigd
- 5,6 g
- Eiwit
- 21,1 g
- Vezels
- 7,6 g
- Groente
- 300 g
- Zout
- 0,95 g
Bereiding
Rasp de aardappelen, ui en courgette grof.
Meng de aardappel, courgette en ui met 30 g gekookte hamblokjes, 1 ei en volkorenmeel.
Breng op smaak met peper en geraspte nootmuskaat.
Maak van het aardappelmengsel een grote aardappelkoek en bak deze ca. 10 minuten in de olie, draai om en bak nog eens ca. 10 minuten.
Strooi 1 eetlepel gehakte peterselie over de aardappelkoek.
Lekker en gezond eten met diabetes
Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:
- Adviezen en tips in heldere taal
- Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
- Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
