Aardappel­stoof­schotel met vegetarische blokjes

Aantal personen
2 personen
Kooktijd
30 minuten
Bereidingswijze
Menugang
Soort gerecht
Type gerecht
Aardappelstoofschotel met kruidige tofu

Ingrediënten

  • 200 gram winterwortel
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 500 g aardappelen
  • 150 g tofu
  • 1 eetlepel shoarmakruiden zonder zout
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 150 ml water

Voedingswaarden (per persoon, gecontroleerd door diëtisten)

Energie
470 kcal
Koolhydraten
40,6 g
- waarvan suikers
6,4 g
Vet
20,8 g
- waarvan verzadigd
8,8 g
Eiwit
25,5 g
Vezels
8,1 g
Groente
200 g
Zout
2,9 g

Bereiding

Maak de groente schoon.

Snijd de wortel in plakken, de prei in ringen en de paprika in reepjes.

Schil de aardappelen en snijd in parten.

Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Bestrooi met shoarmakruiden.

Bak de tofu in de margarine lichtbruin.

Voeg de groente, aardappelparten en het water toe. Stoof het gerecht in 12-15 minuten gaar.

Breng op smaak met nog wat shoarmakruiden.

Lekker en gezond eten met diabetes

Gezond eten heeft veel voordelen voor je lichaam. Gelukkig kan gezond heel lekker zijn! Ontdek het in de gratis brochure:

  • Adviezen en tips in heldere taal
  • Vanuit de officiële voedingsrichtlijn
  • Ook gebruikt door diëtisten en zorgverleners
Voorkant brochure Lekker en gezond eten met diabetes